Werkwijze

Hier ziet u de werkwijze die JP WebService hanteert:

1-Domeinnaam

U wilt een eigen website dus u zult een eigen domeinnaam moeten kiezen. Als u alleen in Nederland actief bent dan is een .nl domein het meest logisch. Indien u internationaal op internet actief wilt zijn, dan is een .com of .eu domein beter.

U kunt hier kijken of uw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is.

Indien u een beschikbare domeinnaam heeft gevonden dan zijn er verschillende opties:

1- U registreert deze naam via JPWebService. Wij vragen de naam aan en registreren deze op uw naam.
2- U registreert deze naam zelf bij de provider van uw keuze.
3- U heeft deze naam al een tijdje geleden vastgelegd bij een provider.

Prijsindicatie voor een .nl domeinnaam is 10 tot 30 euro per jaar.
Een .nl domeinnaam heeft u voor 10 euro per jaar.

Als uw domeinnaam eenmaal vastgelegd is gaan we door met stap 2.

2-Hosting

Hosting betekent dat u daadwerkelijk iets met uw domeinnaam gaat doen. U gaat er een website voor maken. Een domeinnaam die alleen geregistreerd is, maar waar geen website aan hangt, is “geparkeerd” zoals dat heet.
Met hosting kunt u een website maken met een bepaalde hoeveelheid opslagruimte en “verkeer”. Dit noemt men een hosting-pakket en wordt per maand voor een vast bedrag afgenomen.
Opslagruimte is nodig voor alle files die uw website vormgeven, alsmede de foto’s en teksten op uw website.
Verkeer is de hoeveelheid data die over het internet reist van uw website naar de pc van de bezoeker, en vice versa.

Voor de hosting zijn er verschilende opties:

1- U neemt een hostingpakket via JPWebService.nl, de beste oplossing als wij ook al uw domeinnaam hebben geregistreerd voor u.

2- U neemt een hostingpakket via JPWebservice.nl, terwijl uw domeinnaam elders is/was geregistreerd. Dan moet u uw domeinnaam verhuizen naar Hosted.nl indien deze elders is geregistreerd.

3- U neemt een hosting-pakket bij de provider waar u ook zelf uw domeinnaam geregistreerd heeft.

Let op dat u bij uw hostingpakket altijd een MYSQL-database account toevoegd. Controleer of deze er bij zit of toegevoegd kan worden. Dit is nl noodzakelijk voor het opzetten van uw website door ons.

Prijsindicatie voor een hostingpakket is, afhankelijk van de grootte, zo’n 3 tot 30 euro per maand. Een pakket voor een standaard website bij ons kost u 3 euro per maand.

3-Website

Nu zijn we klaar om een website te bouwen. Nu is het belangrijk om te weten wat u tenminste op uw website wilt hebben.
Standaard levert JP Webservice u een website met de volgende onderdelen:

-Een startpagina of welkomstscherm.
-Een contact-pagina met uw adres en email.
-Een pagina met uw algemene voorwaarden.
-Een pagina met uw privacy policy (meestal verplicht).
-Een pagina met uw eventuele betaal- of factuur informatie.
-Een navigatie menu waar de bezoeker makkelijk mee kan navigeren op uw site.
-Social media buttons, indien u hiervan gebruik maakt.
-SEO (search engine optimalization) ofwel het beter vindbaar zijn in zoekmachines als Google.
-Google maps locatie-overzicht van uw bedrijf of instelling.

-e-mail account behorende bij uw domeinnaam: Een e-mail adres eindigend op uw domeinnaam wordt standaard door ons aangemaakt. Dit e-mail adres zal altijd met “info” beginnen. Dus dit wordt altijd info@uwdomeinnaam.nl


De inhoud van genoemde paginas moet u natuurlijk zelf schrijven, maar daar kunnen wij u altijd bij helpen. Wij verwachten van u dus wel wat huiswerk.

Extra kunnen wij oa de volgende elementen toevoegen aan de website:

-Statistieken (oa Google analytics)
-Foto-presentatie dmv een slideshow
-Inrichten van een Forum
-Nieuwsbrief aanmelding
-Bestanden download (bv brochure)
-Bestand inzien (bv menukaart)
-Betaalbutton voor bv PayPal
-Afspraken calender
-Twitter gadget
-Beveiligde pagina-toegang met een wachtwoord
-Een webdocument welke alleen leden kunnen bewerken (bv een werkrooster)
-Een contact formulier, geheel naar eigen wens in te richten, wat naar uw email adres wordt verstuurd. Denk hierbij aan een offerte formulier, vragen formulier of bestel-formulier.

4-Layout kiezen

Het ontwerp, of layout, dient met zorg gekozen te worden, geheel afhankelijk van het doel van uw website en uw eigen smaak of wens. Als u eenmaal een aantal templates heeft gezien die u aanspreken, dan kan JP WebService daarvan een aantal voorbeelden maken als zijnde dat het uw eigen website wordt.

U kunt een bestaande kleurenstelling nemen of deze aanpassen aan uw eigen smaak.
Denk hierbij aan de kleuren voor de achtergrond, de menu’s en de header. De header is het kopblad of plaatje aan de bovenzijde van elke pagina, meestal met uw eigen logo, foto of ontwerp.

5-Bouwen

JP WebService gaat aan de slag met uw website. De site wordt gebouwd en ingericht. Tijdens deze fase is er meestal intensief contact met u, omdat er wordt gewijzigd, geprobeerd en gebouwd.
Nu dient u ook uw eigen inhoud (standaard teksten voor algemene voorwaarden bijvoorbeeld en logo/header foto’s) aan ons mee te geven zodat wij deze kunnen implementeren.

De bouwfase willen wij zo kort mogelijk houden en is altijd in overleg met u. Afhankelijk van uw wensen en eisen, en de benodigde aanpassingen aan uw layout, kan dit van enkele dagen tot maximaal 4 weken duren tot we aan punt 6 zijn aangekomen. Als u tijdens de bouwfase géén input levert (u reageert niet) voor wat betreft uw wensen en ideeen, ondanks de vraag vanuit JPWebService om dit te leveren, dan wordt de website automatisch als opgeleverd beschouwd en gaat uw periode van gratis support in, zoals omschreven onder punt 7.

6-Bijna klaar

Als de website bijna klaar is, en de meeste elementen staan er in, dan bespreken we de site en leggen we uit hoe u zelf de site kunt vullen met uw eigen inhoud, foto’s en elementen door middel van het website management systeem, het zgn CMS (content management system). U krijgt hiervoor handleidingen van ons en uitleg. Afhankelijk van uw eigen ervaring en kennis van computers en internet kunt u vrijwel zelfstandig verder met uw website, of u heeft nog regelmatig hulp nodig van JP WebService.

Als u tevreden bent met het resultaat dan is dit het moment van officiele oplevering.

7-Support

Uw website is online, en u heeft soms nog wat vragen, of juist nog heel veel vragen.
In de eerste 30 dagen na oplevering van uw site helpt JP WebService u gratis met uw vragen en eventuele kleine wijzigingen. Het gaat om een streepje hier of daar, iets breder of langer, andere kleur of achtergrond op uw site.

Na 30 dagen kunt u nog steeds vragen stellen en verzoeken doen, dan rekent JP WebService een leuke prijs, gerekend per 10 minuten. Wij gaan u geen vele uren rekenen als ons iets maar 10 minuten werk kost. Zie de tarievenpagina.

8-Onderhoud

Het CMS (content management system) van uw website wordt regelmatig ge-update. Deze updates kunt u zelf uitvoeren maar kunt u ook aan ons overlaten. Hiervoor gelden dezelfde regels en tarieven als bij onze support.

Ook zaken als een backup van al uw bestanden en uw database is belangrijk. Dit kunt u ook zelf doen maar wordt in de praktijk nogal eens vergeten. Wij kunnen u daar altijd bij helpen.

Belangrijk is dat we samen goede afspraken maken voor het onderhoud aan uw website. U heeft de volledige controle en verantwoordelijkheid over uw eigen website middels het CMS.

U bent hier tot niets verplicht. Wij bieden geen onderhouds-contract aan maar doen het gewoon voor een vast tarief voor de momenten dat wij werk voor u verrichten, wanneer u daar zelf opdracht voor geeft aan ons.
Het kan zijn dat JPWebService u benaderd met het verzoek om onderhoud te plegen, als wij denken dat dat nodig is en uw website ten goede komt.

9-en verder

Als uw website dermate veel verkeer genereert of opslagruimte vereist, dat uw hostingpakket niet meer voldoende toereikend is, dan kunt u deze altijd laten uitbreiden met meer verkeers-capaciteit of opslagruimte. Hierdoor gaan de maandelijkse kosten natuurlijk ook omhoog.

Een complete make-over van de reeds bestaande website kan altijd natuurlijk,zie hiervoor de tarievenpagina.